Кацаров се размърда. Притесни се за вируса

Свиква всички областни щабове за борба с К19

Кацаров се размърда. Притесни се за вируса | StandartNews.com

Всички областни щабове за борба с К19 свиква здравния министър от служебния кабинет.

Заповедта му се позовава на Решение № 518 на Министерския съвет от 15 юли 2021 г. за изпълнение на Национален оперативен план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2.

Директорите на РЗИ трябва да представят на заседанието на областните кризисни щабове Националния план, като целта е да бъде създадена организация, отчитаща спецификите и потребностите на съответния регион, по отношение на:

- привеждането в изпълнение на националния план и предвидените в него съответни противоепидемични мерки, в случай на повишаване ръста на заболяемостта от COVID-19 в страната и в съответния регион;

- контрола по спазването на въведените противоепидемични мерки и спазването на предписаната задължителна карантина на контактни лица и изолация на болни и заразоносители;

- своевременната диагностика и лечение, включително осигуряване на необходимия брой легла за хоспитализация на пациенти с COVID-19, които се нуждаят от болнично лечение и интензивни грижи.

В срок до 29 юли директорите на регионалните здравни инспекции следва да уведомят министъра на здравеопазването за проведените заседания на областните щабове, както и да представят протокол с взетите решения, направените обсъждания и предложения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай