Как да не преяждаме при стрес. Говори диетологът

Недостигът на витамини може да влоши ситуацията

Как да не преяждаме при стрес. Говори диетологът | StandartNews.com

Диетоложката Ирина Писарева в интервю за RT говори за това как да се храним правилно и да поддържаме тялото си при стрес. Тя също така съобщи как да избегнем преяждането при паника и депресия.

Писарева отбеляза, че сега много хора изпитват паника, страх и други негативни чувства, които допринасят за преяждането. В този случай тя посъветва хората да се откажат от сладкото, да се придържате към правилното хранене и също така призова да се запази водният баланс.

Експертът препоръча подпомагане на тялото чрез физическа активност. Тя препоръча спорт, разходки на чист въздух, практикуване на йога, както и ароматерапия и дихателни практики.

„Недостигът на витамини може да влоши ситуацията. Витамините от група В участват в метаболитните процеси на нервната система, те също я успокояват и укрепват. Минералите като калий, магнезий, йод, цинк също допринасят за предаването на нервните импулси и подобряват мозъчната функция“, допълни Писарева.

Специалистът посъветва в диетата да се включат зърнени храни, хляб, постно месо, морски дарове, плодове, зеленчуци, водорасли и черен шоколад.

По-рано отоларингологът Владимир Зайцев предупреди за промени във вкуса при силно безпокойство. Той допълни, че човек  възприема храната по различен начин при наличие на лоши навици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай