Безплатни прегледи в "Александровска"

Безплатни прегледи в "Александровска" | StandartNews.com

Университетската болница "Александровска" стартира две паралелни кампании с безплатни прегледи в периода 23-27 април. На разположение на пациентите ще бъдат специалистите от Клиниката по пропедевтика на вътрешните болести, а Клиниката по клинична имунология ще отбележи Световната седмица на първичните имунни дефицити, като консултира гражданите, които проявяват белези на заболяването. Прегледите в Клиниката по пропедевтика на вътрешните болести ще се извършват всеки ден от 9 до 12 ч. след предварително записване на тел. 02/ 9230 217. Направления не се изискват, но е добре посетителите да носят със себе си наличната медицинска документация за съответното заболяване.

Кардиолозите ще преглеждат пациенти с неконтролирана артериална хипертония, захарен диабет тип 2 и сърдечно-съдова патология, ритъмни нарушения, хронична сърдечна недостатъчност, оплаквания от гръдна болка при физическо усилие, усещания за "прескачане" на сърцето, клапна патология, както и преживян белодробен тромбоемболизъм.

Специалистите по белодробни болести ще консултират пациенти с оплаквания от страна на дихателната система - хронична кашлица повече от 3 месеца без изяснена причина, свирене и болка в гърдите, недостиг на въздух, отхрачване с кръв, инхалаторно лечение без ефект, метаболитен синдром, хъркане, задавяне и паузи по време на сън, неспокоен сън, изразена дневна сънливост, заспиване при шофиране, затлъстяване, неконтролиран захарен диабет.

Гастроентеролозите на свой ред ще преглеждат хора с оплаквания от парене зад гръдната кост, киселини, невлияещи се от стандартно лечение или възобновяващи се след спиране на лечението и с омазнен черен дроб. Пациентите, които имат чернодробна биопсия, задължително трябва да носят разчитане на хистологичния материал.

За профилактика на рака на дебелото черво ще бъдат преглеждани пациенти с долен коремен дискомфорт, запек, патологични примеси или промени в изпражненията. Гастроентерологичното отделение ще приема, изследва и лекува безплатно пациенти с хронични вирусни хепатити В и С, както и с диариен синдром след антибиотично лечение.

Консултациите за имунен дефицит ще се извършват на две места. За деца (под 18г.) прегледите ще се провеждат в Клиника по педиатрия на УМБАЛ "Александровска" от 10 до 12 часа след предварително записан час на тел.: 0877 571 269. Възрастните ще бъдат приемани в Клиниката по клинична имунология от 11 до 15 часа след като се обадят на тел. 0877 570 898.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай