Събота,

Жега в съда заради Семерджиев. Нови разкрития

От: СТАНДАРТ -
1591
Жега в съда заради Семерджиев. Нови разкрития
A
A
A

Нови разкрития за Георги Семерджиев, който миналата година прегази с джипа си две блади жени на столичния бул. „Черни връх“, излязоха в съда. Днес текат разпитите на свидетели, съобщава БТА.

Приятелката на Семерджиев Ева Йорданова заяви пред съда, че никога не го е виждала да употребява наркотици. По думите на Йорданова, тя и Семерджиев са били гаджета повече от две години. Винаги си е карал нормално, никога не е бил агресивен, каза още тя.

Съдът припомни, че при първите си показания Йорданова е казала, че знае, че приятелят ѝ взима кокаин, но на днешното дело тя обясни, че не си спомня.

Свидетел по делото днес беше и Магдалена Иванова. Пред съда тя разказа, че заедно със Семерджиев и бившата полицайка Симона Радева са обикаляли с автомобила му по-рано в същия ден на катастрофата, когато Семерджиев е ожулил друга кола, докато са чакали на червен светофар.

Той не е спрял, за да провери състоянието на автомобила, а за случилото се е разбрал по-късно, разказа още Иванова.  

Свидетел по делото беше и Георги Маринов - собственик на ожуления автомобил. Пред съда Маринов разказа, че в деня на катастрофата се е прибирал от работа, когато колата му е била ударена от ляво.

По думите му, той не е успял да види водача на автомобила, заради затъмнените стъкла, но е видял силуети на двама души и че автомобилът е с чуждестранна регистрация. Свидетелят е имал и работещ видеорегистратор по време на произшествието, но е отказал да представи записа пред полицията, стана известно по време на разпита.

Разпитани бяха още Георги Стефанов, собственикът на сервиза, в който Семерджиев редовно е ремонтирал автомобилите си, както и неговия работник Пламен Киров.

Стефанов разказа, че в деня на катастрофата Семерджиев е докарал автомобила за обслужване. И двамата разпитани отрекоха да са видели външни щети по автомобила, а Киров разказа, че е сменял накладките на автомобила на Семерджиев един-два пъти месечно.

Делото ще продължи с разпит на непризовани и неявили се свидетели на 6 март от 13:00 ч.

Георги Семерджиев е подсъдим за катастрофата от 5 юли миналата година, на бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени (на 22 и 26 години).

Мъжът е подсъдим за пет престъпления, сред които за шофиране с фалшива шофьорска книжка и неистински регистрационни номера и други. Прокуратурата обяви, че той е шофирал след употреба на наркотици. Семерджиев се намира в ареста от няколко месеца.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com