Започва процесът за атентата в Сарафово

Започва процесът за атентата в Сарафово   | StandartNews.com

Четири години след атентата на летище "Сарафово," обвинителният акт срещу двамата задочно обвинени бе внесен в Специализирания наказателен съд и днес ще бъде разпределен на съдия. Подсъдими са Мелиад Фара, ливанец с австралийски паспорт и Хасан Хасан, с канадско и ливанско гражданство, сочени за преки участници в атентата.

Делото е 80 тома, разследващите са разпитали 169 свидетели и 16 вещи лица. Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че по време на разследването е установено, че чужди разузнавателни служби са притежавали информация, която не са споделили с партньорите си, а това може да е било решаващо за предотвратяване на терористичния акт на 18 юли 2012 година. Днес
близки и роднини на загиналите израелци идват в Бургас, за да се съберат отново на летището и да отбележат четвъртата годишнина от кървавия атентат. На възпоменателната церемония ще присъстват главният равин на "Хабад" Йосеф Саломон и кметът на Бургас Димитър Николов, главният секретар на МВР Георги Костов, очаква се и посланикът на Израел у нас Н. Пр. Ирит Лилиан. Главният прокурор Сотир Цацаров също ще дойде, разкриха източници на "Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай