Внук на съд за жестоко убийство на баба си

Внук на съд за жестоко убийство на баба си | StandartNews.com

Благоевградчанин застава на подсъдимата скамейка за жестоко убийство на баба си. Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу 43-годишния Сотир Атанасов.

Мъжът отишъл късно вечерта на 9 декември миналата година в дома на баба си – 87-годишната Митра Йотова, за да й търси пари. Той често вземал от пенсията на възрастната жена, за да пие, като злоупотребявал с алкохола. Пенсионерката отказала да му даде пари този път и двамата се скарали. Сотир побеснял и към 01,00 часа на 10 декември нанесъл жесток побой върху баба си. Бил я с юмруци в областта на лицето и крайниците, опитал се дори да извади езика й, стискал я в областта на лицето, шията и крайниците.

В резултат на душенето счупил върха на рогчето на подезичната кост вдясно, което довело до дихателна недостатъчност на пострадалата. Възрастната жена починала ден по-късно.

Убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата, категорично е държавното обвинение. От нанасянето на побоя до настъпването на смъртта баба Митра в продължение на денонощие е била със затруднено дишане, което довело до развитие на тежък мозъчен оток.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай