Убиец на стюардеса ще лежи 13 години

Убиец на стюардеса ще лежи 13 години | StandartNews.com

Присъда от 13,4 години затвор получи Аксел Тилгнер за убийството на леля си на 17 юли миналата година. 35-годишният мъж получи намалена с една трета присъда, поради факта, че се е признал за виновен. Поради това делото се гледа при съкратена процедура. Така присъдата му от 20 бе намалена до 13,4 години затвор.

"Смекчаващите обстоятелства са, че още от самото начало подсъдимият си призна за извършеното, след това активно сътрудничеше на разследването и по време на следствения експеримент", заяви съдията по делото Емил Дечев, като мотивира по-ниската присъда.

Прокурорът по делото пък заяви, че е очаквал 20 години затвор и затова ще обжалва пред Софийския апелативен съд.
Тилгнер мънкаше в съдебната зала и едва след като изрично беше попитан, заяви, че съжалява за извършеното.
67-годишната бивша стюардеса Анастасия Илиева бе намерена в локва кръв в дома си на ул. "Хаджи Димитър" в София на 17 юли миналата година.

Съдебномедицинската експертиза доказа, че жената е била убита по особено мъчителен начин. Анастасия била душена, удряна, пробождана. По време на огледа става ясно, че е открита в дома си с 4 ножа, забити в гърба й. Всяко от нараняванията е нанесено, докато тя е била жива, стана ясно в съдебната зала. Смъртта й обаче е била особено мъчителна, защото е в резултат на съвкупност от всички удари по тялото й, гласи лекарското заключение.
Аксел ще трябва да плати и 10 950 лв. на СДВР за експертизите по делото, стана ясно от думите на съдията Дечев.

Запознати твърдят, че поръчката е обещана на голяма фирма от Румъния, известна с нетрадиционните си методи за печелене на търгове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай