Цацаров за присъдите по EVN: Имало е совалки в посолства

Границата се прекрачи с непрекъснатите обвинения, че някой иска да смачка "Дневник" и "Капитал"

Цацаров за присъдите по EVN: Имало е совалки в посолства | StandartNews.com

Мисля, хайде - предполагам, че е имало достатъчно совалки в посолства, както и в кабинети на държавни мъже. Резултатът от това е постановената присъда. Тя е такава, каквато е. По делото Прокопиев аз не съм имал натиск, но совалки и предложения са съществували, част от които доста слаби." Това заяви Сотир Цацаров, шеф на КПКОНПИ и бивш главен прокурор пред dariknews по повод оправдателните присъди по делото за EVN.

Мисля, че границата беше прекрачена от тези, които изказаха всички обвинения, че е нарушена свободата на словото. Това заяви още Сотир Цацаров, шеф на КПКОНПИ и бивш главен прокурор.Това не се случва за първи път, не се случва само по повод на исковете, които са предявени, и на производството пред съдилища за отнемане на имущество от конкретната фамилия. Това е утвърдена, не политика - линия на поведение, не на въпросната медийна група, а на част от нейните собственици, заяви Цацаров. Най-лесно е да кажеш, че посягаш на свободата на словото, защото по този начин никой не мисли за останалата част от бизнеса ти. Няма нито един запор или възбрана на имущество на "Икономедия". Действително границата се прекрачи - тя се прекрачи с непрестанните твърдения, че някой иска да смачка "Дневник" и "Капитал" - не, никой не иска да ги смачка", категоричен е Цацаров.

"Дали има натиск на съда, знае самият съд. Съдът е взел решение по вътрешно убеждение. Тази присъда не е редно да бъде коментирана, най-малкото, защото съм бил съдия. Това каза още Цацаров относно оправдателните присъди по делото за EVN.Присъдата е оправдателна, но не е влязла в сила. Следователно мачът, ако мога така да се изразя, все още не е завършил. Рано е още да се тържествува, както е рано едната или другата страна, обвинението или защитата, да прави прибързани изводи. Поне обвинението не ги прави, заяви Цацаров. Що се отнася до натиска, може би трябва да кажа следното - за времето от предната седмица до обявяването на присъдата не знам кое би могло да бъде определено като натиск - мълчанието на прокуратурата или публикациите всеки ден в свободните и независими медии, които бяха свързани с позиции на международни организации, на журналистически организации, разбира се, част от тях създадени като надстройка на тази империя. Все още не охрана НСО, наесен ще бъда свободен човек, защото не искам охрана, заяви още Цацаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай