Петък,

Цацаров с компетентни забележки към опозицията

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС -
395
Цацаров с компетентни забележки към опозицията
A
A
A

Опозицията смята, че приемането на техния Антикорупционен закон е разковничето на борбата с корупцията, но е на грешен път. Това каза председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров по време на дебата по доклада на оглавяваната от него КПКОНПИ за 2019 г.

Мога да кажа, че председател на тази комисия съм от 20 декември и отчитам работата на моите колеги. Следователно всичко онова, което се чу до момента не ме засяга. То, може би, да сме живи и здрави, ще се чуе и другата година. Поне до този момент мога да кажа, че моят принос е 10 дни, в резултат на което просто да не взема думата, защото това не касае моята работа. Всъщност причината, по която вземам думата, е не да споря с народните представители, а по-скоро да защитя до известна степен, доколкото мога, авторитета на комисията и работата на моите колеги, заяви Цацаров.

Беше казано, че законът в този вид няма да заработи ефективно, комисията в този ѝ вид няма да се справи с корупцията, че има съществено разминаване между дейността на комисията и очакването на обществото. Единственото, което ще кажа, вярвайте ми без грам политизиране, е следното. В този вид, ако законът бъде промен така, както се настоява от парламентарната опозиция, той пак няма да работи. Нищо няма да се промени в работата и във вашите констатации, ако Комисията се назначава не от този парламент, а от президента. Всичко ще остане такова, каза още Сотир Цацаров.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com