Шпионите се наговорили какви показания да дават

4 тома нови доказателства внесе военната прокуратура във Военно-апелативния съд по разследването

Шпионите се наговорили какви показания да дават | StandartNews.com

4 тома нови доказателства внесе военната прокуратура във Военно-апелативния съд по разследването срещу задържаните за шпионаж в полза на Русия. Два от томовете са със секретни материали, намерени по време на обиските. Другите два са разпити на свидетели.

От тях става ясно, че в ареста обвиняемите са се уговаряли кой какви обяснения да даде, за да манипулират разследването и да обяснят намерените у тях секретни документи.

Т.нар. "резидент" и сочен за ръководител на групата бивш шеф във Военното разузнаване Иван Илиев и неговата съпруга Галина са се запознали в ГРУ (Главно разузнавателно управление на Русия), когато той е бил на обучение там. 66-годишната Галина Илиева е обучаване в съветските разузнавателни служби. Сестрата на Галина Илиева е била личната секретарка на Рем Вяхирев.

"По света и у нас" научи още, че от новите доказателства става ясно, че шефът на секретното деловодство в парламента Любомир Медаров е редовно е преснимвал доклади на ДАНС и НРС, които са били предвидени сама за президента, премиера и председателя на парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай