Шефът на спецпрокуратурата хвърли оставка

Димитър Франтишек Петров остава редови прокурор

Шефът на спецпрокуратурата хвърли оставка | StandartNews.com

Ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров изненадващо подаде оставка. За нея медиите научиха по време на онлайн заседанието на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Кадровиците уважиха молбата и преназначиха Петров за редови спецобвинител.

Петров беше освободен единодушно и единодушно - до избора на титуляр, временно начело на най-натоварената прокуратура ще е Ангел Илиев от Върховната административна прокуратура.

По време на краткото обсъждане обвинител номер едно заяви, че под ръководството на Димитър Петров спецпрокуратурата е укрепнала кадрово, а резултатите били видими.

Без да влиза в конкретика, Иван Гешев обясни оставката с възникнал проблем, който пречи на Петров да се концентрира върху дейността си като ръководител.

В спецпрокуратурата рискът бил по-голям, а прокурорите -  атакувани от кръгове, свързани с обвиняеми, от политици и от медии, което според главния прокурор водело до амортизация.

Голяма била и натовареността и затова, въпреки финансовите стимули, няма много желаещи за работа, каза пред Прокурорската колегия Иван Гешев.

Самият той беше предпоследният титулярен ръководител на спецпрокуратурата преди да стане заместник на Сотир Цацаров, а Димитър Петров остана на поста по-малко от десет месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай