Сако влиза в затвора, Тишо Боксьора ще лежи още

Шестима от признатите за участници в престъпната група получиха ефективни наказания от 3 до 8 години лишаване от свобода

Сако влиза в затвора, Тишо Боксьора ще лежи още | StandartNews.com

Специализираният апелативен наказателен съд наложи наказание от 6 години лишаване от свобода на Стефан Бонев – Сако (на снимката), обвинен от Специализираната прокуратура за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Съдът намали присъдата, наложена му от първата съдебна инстанция, с 1 година лишаване от свобода, след като прие, че Бонев е ръководил престъпната група, но не е бил нейн организатор. Определи му парична гаранция в размер на 7000 лева и му наложи забрана да напуска страната.

На 12 години лишаване от свобода е осъден участникът в групата Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора, обвинен за 7 престъпления, в т.ч. за грабежи и участие в наказателни акции срещу конкуренти и наркозависими. Апелативните съдии увеличиха наказанието му от 10 на 12 години. В момента той е в затвора, където изтърпява наказание по друго дело за убийство.

Шестима от признатите за участници в престъпната група получиха ефективни наказания от 3 до 8 години лишаване от свобода. На трима от тях съдът наложи и глоби в размер от 6 000 до 20 000 лева. До произнасянето на окончателното решение по делото на Върховния касационен съд подсъдимите остават с мерки за неотклонение „Парична гаранция“ и „Подписка“.

Събраните доказателства по делото сочат, че групата е действала от 2009 г. до неутрализирането й на 26 май 2010 г. В кориците на делото са приобщени обясненията на голям брой свидетели, в т.ч. на пострадали от престъпната й дейност.

Решението на Апелативния специализиран наказателен съд не е окончателно и може да се обжалвано пред Върховния касационен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай