С пластмасов пистолет е обрана банката на "Цар Борис III"

Обвиняемият не е направил самопризнания, а само е дал предварителни сведения в коя кофа е изхвърлил пистолета и маската

С пластмасов пистолет е обрана банката на "Цар Борис III" | StandartNews.com

Софийският районен съд остави за постоянно в ареста Константин Чапкънов, който обра банковия клон на столичния булевард "Цар Борис III" на 12 февруари, предаде БГНЕС. Извършителят нахлу в обекта с маска, заплаши служител на офиса и отне наличната сума пари в различна валута.

В съдебната зала стана ясно, че обирът е извършен с пластмасов пистолет. Обвиняемият не е направил самопризнания, а само е дал предварителни сведения в коя кофа е изхвърлил пистолета и маската. Част от парите са оставени в ателие, разказа прокурор Чудомир Спасов.

По време на обира камери заснели лицето на сина на популярния скулптор, което се видяло добре, тъй като чорапът на главата му се скъсал. След това мъжът бил разпознат от служителки на банката. Докато извършвал грабежа, Константин Чапкънов не носел ръкавици и оставил отпечатъци. След като заплашил служителките на касите в банката, те успели да го изиграят. Дали му плик с маркирани пари, чиито серийни номера вече били записани.

Извършителят на обира страда от параноидна шизофрения и има хепатит Б. Това не позволява да пребивава в следствен арест, заяви Данаил Григоров, един от адвокатите на обвиняемия. Другият адвокат – Филипов, призна, че в кръвта на мъжа са засечени наркотични вещества заедно с други лекарства. „Параноидната шизофрения е заболяване, което води до невменяемост. Лицето не е наказателно отговорно по чл. 33, ал. 1 от НК, а именно, че се намира в постоянно разстройство на здравето.“ Адвокатите признаха, че техният подзащитен има предишни осъждания с изтекла давност за наркотици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай