Румънец увърта за Чеци

Румънец увърта за Чеци  | StandartNews.com

София. Румънец се опита да помогне на обвинения в убийството на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина. Фаркс Релех Раду, който бе разпитан чрез видеоконферентна връзка пред Софийския градски съд, даде противоречиви показания за това какво се е случило през време на престоя на Чеци в Румъния. Заседанието по делото се проведе в сградата на Националната следствена служба, а не в Съдебната палата заради наличната техника.

 

Румънецът е важен свидетел, тъй като алибито на Чеци се основава на това, че е пътувал до северната ни съседка, откъдето е заминал за Турция след убийството на Яна. В началото Раду обясни, че Чеци му е идвал на гости през 2011 или 2012 година, а за убийството е научил от интернет. Противоречието се получи при обяснението му сега и по време на досъдебната фаза. Първоначално румънецът е заявил, че Чеци си е тръгнал от жилището му в Букурещ с такси и поел към летище "Отопрен", откъдето е трябвало да замине за Турция през нощта. По видеоконферентната връзка обаче той заяви, че Чеци си е заминал, а той не е бил вкъщи и не знае с какво си е тръгнал. Освен това свидетелят подчерта, че приятелят му е тръгнал към България, а не към Турция.

 

"Първите показания са верни, защото тогава ме разпитаха веднага, а сега са минали две години оттогава и не помня", заяви Раду, след като прокуратурата поиска сравнение на думите му. "Преди случката съм бил на гости на Николай в България, бях и на неговата сватба", обясни румънецът, с което разпитът приключи. Днес заседанието по делото продължава в Съдебната палата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай