Повредена кола бави присъда на Цветанов

Повредена кола бави присъда на Цветанов | StandartNews.com

София. Финалът на делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, който е обвинен в престъпление срещу правосъдието, се отложи поне с още два дни заради повреден автомобил. Основният свидетел в процеса - бившият шеф на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров, не се появи в съдебната зала.

Оказа се, че личният му автомобил се повредил край Севлиево. Съдия Тони Гетов даде близо 4 часа почивка, за да може Тодоров да отстрани повредата и да стигне до София. В ранния следобед вчера обаче свидетелят не се появи. Пристигна обаче справка от РУП-Севлиево, според която действително е имало повреда по колата на Тодоров, но тя е била отстранена. Гетов наложи глоба от 300 лева на екс антимафиота и насрочи заседанието за четвъртък.

По делото са разпитани всички свидетели и се очаква да започнат заключителните пледоарии. Вчера показания даде бившият директор на закритата Специализирана дирекция "Оперативни технически операции" (СДОТО) Цветан Иванов. Той бе разпитван при закрити врати заради националната сигурност, но се разбра, че в залата е защитил Цветанов и е обяснил, че подобни искания към него са отправяни и от предишни МВР шефове.

Цветанов е на съд заради собственоръчно написаните от него шест "не"-та с удивителни върху поискани от прокурора и разрешени от съда СРС-та по отношение на бившия великотърновски антимафиот Орлин Тодоров. Така ексминистърът е възпрепятствал разследването срещу бившия антимафиот, който в момента е подсъдим за участие в организирана престъпна група за рекет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай