Петък,

От 30 г. искаме да виждаме такава прокуратура

От: стандарт -
194
От 30 г. искаме да виждаме такава прокуратура
A
A
A

 

"Тепърва списъкът на прокуратурата  ще бъде коментиран и ще се види има ли смисъл от него, от 30 г. искаме да виждаме такава прокуратура, това е добре за всички, защото така ще се съобразяват с всички. Нека да благодарим на прокуратурата, която се бори с октопода, който е вече на 30 г.". С тези думи започна участието си в предаването "Беновска пита" министърът на икономиката Емил Караниколов.

 Според него действията на прокуратурата трябва да доведат до влизане в съдебната зала, а решенията трябва да са съобразени със законите.

"Не можем да сложим етикет "престъпник" човек, за когото няма влязло в сила съдебно решение. Трябва да се започне от някое пипало на октопода, за да се стигне до главата. Гражданите и администрацията трябва да знаят, че законът не е врата в полето и правилата трябва да се спазват" ,допълни Караниколов.

 По отношение на ревизията на приватизационните сделки, Караниколов каза, че може да се констатира продължителност на престъплението – ощетяване на държавния бюджет, продажба на безценица и неправомерна печалба в последствие, пране на пари. 

 "Трябва да е ясно кой е променил закона така, че да не се обезпечава следприватизационния контрол. Законът не е искал приватизационната оценка да се ползва задължително. Поредица от действия или бездействия са довели до отрицателен ефект за държавата", сподели министърът.

 По отношение на бъдещата държавна петролна компания, Караниколов каза, че ще бъде създадено търговско дружество, което да администрира държавните бензиностанции. 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички