Оставиха в ареста 16-годишен, плюл и удрял полицай

Деянието се отличава с изключителен цинизъм, съобщиха от прокуратурата

Оставиха в ареста 16-годишен, плюл и удрял полицай | StandartNews.com

Прокурор при Софийска районна прокуратура повдигна обвинение срещу Г. К., на 16 години, след като младежът беше задържан заради нападение над полицай. На 13.09.2020 г., около 13,50 ч., в гр. София той плюл, удрял и обиждал полицейски служители от Трето РУ-СДВР, а после повредил и служебен автомобил.

Деянието е съпроводено със съпротива срещу служител, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм, съобщиха от прокуратурата.
Г. К. е обвинен и в това, че на същата дата и място, чрез стискане с ръце е причинил на полицейски служител от 03 РУ-СДВР при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядания и охлузвания в областта на дясната предмишница.
На горепосочената дата и място, чрез нанасяне на множество удари обвиняемият противозаконно унищожил лайсна на врата на лек автомобил и противозаконно повредил вратата на автомобил, собственост на Столична дирекция на вътрешните работи.
Престъпленията, за които Г. К. е привлечен като обвиняем, са наказуеми с лишаване от свобода. Предвид високата обществена опасност на деянието, на 14.09.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия Г. К. за срок до 72 часа. На 16.09.2020 г. ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай