Осъдиха двама бивши агенти на ДАНС

Софийският градски съд призна за виновни Евгени Иванов и Петър Спасов

Осъдиха двама бивши агенти на ДАНС | StandartNews.com

Софийски градски съд призна за виновни бившите агенти от ДАНС Евгени Иванов и Петър Спасов. Това съобщиха от пресцентъра на съда. 

28-ми състав, с председател съдия Атанас Атанасов, прие, че Евгени Иванов е виновен в това, че с цел да набави за себе си имотна облага е измамил чужди граждани, че ще получат разрешение за постоянно пребиваване в България. Съдът призна Иванов за виновен и в това, че на работното си място в сградата на ДАНС е държал незаконен пистолет и боеприпаси. За тези престъпления Иванов получи общо наказание - условна присъда от 2 г. и 6 м. лишаване от свобода с 4 г. изпитателен срок. 

По другите две обвинения - за разгласяване на държавна тайна и за преправяне на официален документ, Евгени Иванов е оправдан. Съдът частично уважи и гражданските искове за имуществени вреди от пострадалите, които общо възлизат на около 33 000 лв. 

Другият подсъдим - Петър Спасов, също бе признат за виновен, че е продал оръжието на Евгени Иванов без последният да е имал разрешение за придобиване. За това престъпление Спасов получи условна присъда от 6 м. лишаване от свобода с 3 г. изпитателен срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай