Осъдиха педофил на 12 години затвор

Осъдиха педофил на 12 години затвор | StandartNews.com

На 12 години лишаване от свобода при първоначален „строг" режим бе осъден 43-годишния старозагорец Асен А. за грабеж и блудство с малолетни при опасен рецидив. Това съобщиха днес от прокуратурата. Срещу Асен А. са били повдигнати общо шест обвинения – по три за грабеж и три за блудство. На 15 юни м. г. в района на старозагорския парк „Зеления клин" е мъжът е ограбил две малолетни момичета, на 12 г. и 13 г., и техен приятел на 13 г. Асен ги заплашил с нож и отмъкнал златните обеци на двете момичета и 5 лв. от момчето като го изритал в главата с крак. След това похотливецът опипал насила двете момичета.

Съдебно-медицинските експертизи са показали, че едното момиче и момчето са получили охлузвания и други наранявания от насилника. Според разследването трите деца са изпитали страх за живота си, преживели са афективен шок и са получили психическа травма.

Старозагорският окръжен съд е приел, че става за престъпления при при условията на опасен рецидив и е осъдил Асен. А. на 8 години затвор при първоначален строг режим. Педофилът е осъден и да заплати на децата от обезщетение по 8 000 лева за претърпени неимуществени вреди.

Асен А. се е признал за виновен и делото е приключило по реда на съкратеното съдебно следствие. Това обяснява присъдата, която е близка до минималната за този вид престъпления, макар че рецидивистът имал предишни присъди за грабежи, кражби и други престъпни деяния.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативния съд в Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай