Окончателно: Махат кмета на Септември

ВАС постанови до три дни да се прекратят правомощията на Марин Рачев

Окончателно: Махат кмета на Септември | StandartNews.com

  

Общинската избирателна комисия в Септември трябва в тридневен срок, считано от днес, предсрочно да прекрати правомощията на кмета на Септември Марин Рачев, съобщи БНР. Решението е на Върховния административен съд и е окончателно. Причината е конфликт на интереси, установени от антикорупционната комисия

Според решението на комисията Марин Рачев е в конфликт на интереси, внасяйки в предишния Общински съвет предложение за одобряване на строеж върху преобразувана горска територия и то на фирма, собственост на майка му - Спаска Рачева.

В началото на януари тази година Общинската избирателна комисия отказа да прекрати кметските правомощия на Рачев с мотив, че деянието е извършено в предишния му кметски мандат,  който е приключил. 

Решението бе отменено от Пазарджишкия административен съд и последва обжалване пред ВАС, който окончателно потвърди решението на пазарджишките магистрати:

„Това нас ни удовлетворява. Това, че законът се приложи и че ОИК следва да тълкува закона така, както ѝ казва ВАС“, каза  вносителят на сигнала адв. Николай Баташки, председател на Сдружението „Да Спасим община Септември“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай