Обрат по делото срещу Георги Семерджиев, какво следва

Решението на съда

Обрат по делото срещу Георги Семерджиев, какво следва | StandartNews.com

Апелативният съд в София назначи токсикологична експертиза, по искане на защитата на Георги Семерджиев, подсъдим за тежката катастрофа от м.г. на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две момичета. Днес се проведе второ заседание по делото.

Софийският градски съд през април постанови присъда от 20 години затвор при първоначално строг режим за Семерджиев, като в момента той обжалва присъдата пред втората инстанция.

Назначената експертиза трябва да установи по какъв начин наркотикът, за който се твърди, че е открит в кръвта на Семерджиев, въздейства на организма и до какви реакции довежда. Също така за какъв период от време се разгражда в кръвта, както и в кой момент е възможно да е бил приет и по какъв начин. Ще се установява още и налични ли са кръвни проби от Семерджиев, както и достатъчно ли е количеството, за да се изследват.

В предходното заседание съдът назначи ДНК експертиза на въздушната възглавница на водача на автомобила, с който беше извършена катастрофата. Тя все още не е готова. 

В днешното заседание отново не дойдоха двете свидетелки, във връзка с твърдението на Семерджиев, че не той е управлявал автомобила, а една от тях. Сега съдът реши, че ще бъде направен нов опит те да бъдат призовани, съобщава БТА. Според адвоката на подсъдимия Мирослав Христов, ако отново не могат да бъдат открити или не се явят, е възможно съдът да постанови принудителното им довеждане. 

Следващото заседание по делото е насрочено за 6 декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай