Натикаха убиеца Йоан Матев в затвора, колко ще лежи

Матев вече е преведен в Софийския централен затвор, вече е бил арестуван

Натикаха убиеца Йоан Матев в затвора, колко ще лежи | StandartNews.com

Осъденият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г. Йоан Матев вече е преведен в Софийския централен затвор, съобщи Нова телевизия.

Той е бил задържан от служители на Министерството на правосъдието още на 10 юни. Матев е осъден окончателно от Върховния касационен съд на 6 г. и 6 м. затвор, но от наказанието му ще бъде приспаднат престоят в ареста. Той реално ще лежи в затвора по-малко от две години.

„Все пак има някаква минимална справедливост. Хората са свикнали винаги да има липса на реално правосъдие. Наказанието обаче очевидно е неадекватно”, заяви пред Нова Илиян Георгиев, роднина на убития в Борисовата градина Георги Игнатов.

По думите му обаче до голяма степен вината е на закона и тълкуването му. „Изпитвам облекчение, че има осъдителна присъда и той ще влезе в затвора, макар и за толкова малко време”, посочи още той.

„Гого е умрял по особено мъчителен начин и можеше съдът да даде максималната възможна присъда”, каза още вуйчото на Георги Игнатов.

"Когато съдебната система и правосъдието в България започнат да показват със сериозни, тежки случаи, че наистина са на страната на обикновения човек и обществото, тогава ще повярвам, че нещо ще се промени", категоричен е Илиян Георгиев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай