Министър вкара Гешев в руска рулетка. Причината

Дано историята с поредните руски шпиони да не утихнела

Министър вкара Гешев в руска рулетка. Причината | StandartNews.com

“Българската държава предприема всички мерки за координирано усилие на всички институции във връзка с войната в Украйна. От вчера е активирана и Директивата за временна закрила, което е безпрецедентно за ЕС. Това означава, че тези хора имат право за една година да бъдат на територията на ЕС и да се ползват с всички права, които имат като бежанци – социална закрила, работа, настаняване. Имавъзможност за увеличаване на тази закрила с шест месеца. Така ситуацията е сериозно облекчена“. Това заяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова в „Тази събота“ по бТВ.

Тя припомни, че Министерството на правосъдието е разширило правната помощ спрямо лицата, влизащи у нас. „Адвокати работят в регионалните центрове. Осигуряваме безплатна правна помощ“, каза правосъдният министър.

Относно изнесената от Гешев информация за двама руски шпиони в България, Йорданова заяви, че подобни случаи излизат или когато се говори за закриване на Специализираната прокуратура, или се заговори за работата на главния прокурор.

„Надявам се този шпионски скандал да не се превърне във фойерверк, който няколко месеца по-късно утихва, коментира министърът на правосъдието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай