Лозан Панов почна и да поставя ултиматуми

Лозан Панов почна и да поставя ултиматуми | StandartNews.com

Председателят на ВКС Лозан Панов си тръгна демонстративно от заседанието на ВСС. Той напусна срещата с ултиматум - няма да седне на масата, докато не стане ясно, кой е изпратил есемеса до премиера Бойко Борисов.

Той посочи, че отказва да го представлява Димитър Узунов, докато не покаже разпечатка от телефона си за деня на SMS-скандала с Борисов. Самият Узунов коментира, че няма друг изход, освен да покаже разпечатката:

„И очаквам след това извинение", каза той и заяви, че комуникира с един-единствен телефонен номер. Панов призна, макар и витиевато, че е ходил в кантората на адвоката Иван Тодоров. "Всичко, което се казва за мен от декември насам, е истина", отсече Панов, с което потвърди и истинността на есемесите между него и Тодоров. На въпрос, какво ще направи, ако авторът е от правителството, Панов не отговори. Пред ВСС също мълча по темата. Лозан Панов не коментира и дали срещите му с известния адвокат и собственик на "Сиела" не са тотален конфликт на интереси.
Новият министър на правосъдието Екатерина Захариева пък заяви, че смяната на представляващия Висшия съдебен съвет изглежда като провокация към държавата.

„ВСС трябва да е примерът за това решенията, които се вземат в него, да са не само съобразени със закона, но да са мотивирани, предвидими и обсъдени предварително", коментира Захариева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай