Лозан Панов за втори път отказа да отговаря на въпроси

За втори път съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поиска председателят на ВКС Лозан Панов да отговори на въпроси, свързани с негово изказване

Лозан Панов за втори път отказа да отговаря на въпроси | StandartNews.com

За втори път съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поиска председателят на ВКС Лозан Панов да отговори на въпроси, свързани с негово изказване. В дневния ред бе предвидена специална точка за това.

Лозан Панов с остри критики: Съдебната ни система е затънала в зависимости

 

 
Повод за изслушването на Панов са 14 въпроса към него, които бяха зададени след негова реч на съдийски форум. И днес, както и на предишно заседание, Панов заяви, че няма какво повече да добави и напусна заседанието.
 
Представляващият ВСС Боян Магдалинчев заяви, че в изказванията били поставени въпроси, които касаят независимостта на съдебната система. Той допълни, че Панов изтъкнал подобни доводи и на форум във Виена преди дни.
 
Целта е да видим дали грешим и ако грешим - къде? Съдийската колегия е органът, който взема решения. Ако трябва и тиймбилдинг да направим, за да намерим диалог, каза Магдалинчев.
 
Дискусията по темата приключи председателят на ВАС Георги Чолаков, който заяви, че щом Панов не иска, негово право е да не отговаря.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай