ЛиЛана с ново обвинение - за измами с европари

Привлечена е и бившата й дуетна половинка от дует L.A Ася Йочева

ЛиЛана с ново обвинение - за измами с европари | StandartNews.com

Певицата ЛиЛана се е сдобила с ново обвинение. Към първото - че е участник в организирана престъпна група за източване на евросредства - и второто - заплаха спрямо държавни служители, е добавено и трето - за за подаване на декларации по европроекти с неверни данни. Към новото й обвинение е привлечена и бившата й дуетна половинка от дует L.A и дългогодишна приятелка Ася Йочева.  Това стана ясно в съдебната зала, където днес се гледаха обвиненията срещу Лиляна Деянова. Акцията срещу певицата за участие в организирана престъпна група доведе до задържането й, арестувани бяха също бизнес партньорът ѝ Мартин Димитров и на брат ѝ Александър Деянов.

Бивши и настоящи служители на двамата обвинени - Лиляна Деянова и Мартин Димитров, както и те самите най-напред били питани дали познават Васил Божков, Георги Попов и Борис Бекяров при разпитите им, стана ясно още днес. Пред журналисти бизнесдамата заяви, че не знае какво значение има познанството ѝ с олигарха-беглец Божков за престъпленията, в които е обвинена.

"3 дни, след като бяхме задържани - на 28 април, трябваше да пуснем електронни винетки, направихме ги предплатени, имахме сключен договор с най-големия мобилен оператор и с няколко бензиностанции". Това обясни пред журналисти в Апелативния спецсъд бившата певица и настоящ софтуерен предприемач Лиляна Деянова.

По думите ѝ, след решението на пътната агенция да не даде на фирмата ѝ достъп до своята система, ЛиЛана и колегите ѝ се отказали от 7-те процента комисионна от АПИ и потърсили пунктове за технически прегледи, сервизи и други обекти с цел да се обединят в една мрежа.

На практика - винетката излизала 3 лв. повече, но срещу "15-20 лв. бонуси" под формата на отстъпки за всеки клиент.

Деянова коментира още, че преди двамата със съдружника ѝ Мартин Димитров да влязат в ареста, няколко бензиностанции са отказали да работят с тяхното дружество. "Казаха ни, че са получили писмо от "Интелигентни трафиксистеми", че нашата система не била достатъчно добра". Според нея това е единствената причина да не се реализира проектът им за електронни винетки.

Брат ѝ Александър Деянов - Скилър, който също е обвинен за злоупотреба с евросредства, все още не е платил паричната си гаранция, но е на свобода. Той присъстваше на първата част от съдебното заседание на сестра си.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай