Понеделник,

Кристиан на дрога 2 г. преди катастрофата с Милен

От: СТАНДАРТ -
249
Кристиан на дрога 2 г. преди катастрофата с Милен
A
A
A
  • Съдът го остави в ареста

Кристиан Николов, който се заби с джипа си в колата на известния журналист Милен Цветков и така причини смъртта му, се е дрогирал поне две години преди катастрофа. Това стана ясно в съда, по време на делото, на което магистратите отказаха да го пуснат на свобода.

Прокуратурата изнесе данни, че в телефона на Кристиан е намерена комуникация, която го уличава в употреба на дрога през 2018 и 2019 г. Освен това в претърсванията след катастрофата е открита кутийка със следи от кокаин и амфетамини. Адвокатът на младия мъж веднага опонира, че няма доказателства телефонът да е на подсъдимия.

Софийският градски съд отказа да освободи от ареста Кристиан Николов. Той има постоянен адрес и трайна обвързаност със семейството си и с приятелката си Симона Цветкова. Затова едва ли има опасност да се укрие, но може да извърши друго престъпление заради употребата на наркотици и голямата обществена опасност на деянието му, решиха магистратите.

Кристиан Николов помоли съда да го пуснат вкъщи и обеща да се явява винаги, когато бъде призован. Искам да ви уверя, че ще окажа съдействие в този процес, каза Кристиан Николов пред съда и поиска мярката му да бъде променена в по-лека – домашен арест. „Моля да бъдете обективни и да намалите мярката ми, която е в услуга на прокуратурата, а не на правосъдието. Моля да ми бъде наложена мярка домашен арест”, призова подсъдимият.

Катастрофата е станала по светло, на един от най-големите християнски празници - Великден, возил е други хора и на кръстовището е имало пешеходци, които са били в риск от поведението му като шофьор, подчертаха обаче магистратите.

Окончателното решение за свободата на Кристиан ще вземе Апелативният съд в София.

На заседанието стана ясно, че разследването срещу майката на Кристиан е прекратено. Тя беше обвиняема, защото му е дала джипа.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com