И бистришки тигър на Борисов арестуван за незаконния лов

Бракониерският скандал се разраства

И бистришки тигър на Борисов арестуван за незаконния лов | StandartNews.com

И приятел на Бойко Борисов от футболния отбор "Бистришките тигри" е закопчан за незаконния лов, при който тази сутрин бе арестуван бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев. Това разкри МВР-шефът Бойко Рашков.

„С два джипа и с убито диво прасе в една от колите са заловени да осъществяват нощен лов. По случая е образувано досъдебно производство, което се разследва в Окръжна следствена служба- Благоевград. Младият действащ служител от ДАНС е колега на Бойко Борисов в спортния клуб „Бистришки тигри“. Те спортуват заедно“, уточни Рашков.

Скандалът гръмна сутринта, когато стана ясно, че бившият председател на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Димитър Георгиев е бил задържан за бракониерство край Симитли. Заедно с него е арестуван действащ служител на агенцията.

Георгиев, действащият агент на ДАНС и още един мъж са били заловени с отстреляно диво прасе и четири ловни карабини.

Димитър Георгиев беше освободен като председател на ДАНС по предложение на служебното правителство с указ на президента Румен Радев през май. На негово място държавният глава назначи Пламен Тончев.

След рокадата Борисов и самият Георгиев обвиниха Радев, че причината за смените по върховете на службите за сигурност е разследването срещу група руски шпиони, обявено от прокуратурата през март.

Президентът пък им отговори задочно, че "когато ДАНС обслужва определени партии и личности, няма как да се преборим с корупцията по високите етажи на властта".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай