Гешев в Трилистник заради пребит дядо

Главният прокурор посети пловдивското село, за да се запознае на място с разследването срещу тежкото престъпление

Гешев в Трилистник заради пребит дядо | StandartNews.com

Главният прокурор Иван Гешев пристигна в пловдивското село Трилистник тази сутрин. Поводът за посещението му е нападение над възрастен човек, който бе зверски пребит в дома си преди дни, съобщи „Марица“. След бързата реакция на полицаите от РПУ –Труд, тежкото криминално престъпление бе разкрито само за 12 часа. От кметството в Трилистник благодариха на началника на РПУ -Труд гл. инспектор Коста Кючуков и на служителите от ОД на МВР.

Извършителите на тежкото престъпление в Трилистник са роми на 16 и 32 години. Нападателите са  Павел Асенов и Ангел Маринов и са местни, научи "Марица". И двамата са заловени и предстои да бъдат предприети действия от страна на прокуратурата. 

"Днешният ден показва, че държавата, която всички ние обвиняваме се грижи за нашите хора. Само за 12 часа извършителите бяха разкрити благодарение на  полицията, на общината, която е сложила камери на много места. Доколкото разбрах са възнамерявали да ударят и друга къща, но са се отказали в последния момент", обясни кметът на Трилистник.  

86-годишният дядо Христо  от Трилистник бе нападнат на 4 април в дома си, след което се обадил на внук си, който живее в Пловдив. Инцидентът станал около 12 часа през нощта. Нападателите му нанесли удари по главата.  Задигнали са личните му документите и около 100 лева. Само няколко часа по-рано - по обяд, близки на дядото го посетили в дома му, като му занесли храна. "Нападнали са го докато спи. През цялото време са крещели: "Давай парите!". Има отоци по главвата. Състоянието му е стабилно, но изпитва болки в глава, затова ще го заведем до бърза помощ", коментира внукът, който носи и двете му имена.

"Дядо Христо е тих и скромен човек. Години наред се занимава със земеделие. Той е и най-възрастният земеделец в партията”, коментира кметът на Община „Марица” Димитър Иванов.

„Благодаря ви, че въпреки трудните ви задължения, които имате към настоящият момент в предвид обстановката в страната, вие показахте висок професионализъм, вяра в обществото и най-вече сред населението”, написаха от кметството в Трилистник във ФБ след разкриването на престъплението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай