Петък,

Гешев пита министър за „Илиянци“

От: сс -
Гешев пита министър за „Илиянци“
A
A
A

 

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, с оглед изнесените от Националния оперативен щаб за коронавируса сведения, че източник на заболяването на две лица, приети в лечебно заведение в София с тази диагноза, може да е пребивавал в района на стоков базар „Илиянци“, Върховната административна прокуратура (ВАП) изиска от министъра на здравеопазването информация за предприетите конкретни мерки в тази връзка. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Съобразно актуалната обстановка и с оглед защитата на държавния и обществен интерес, ВАП изисква информация от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и относно условията и реда за упражняване на държавен здравен контрол с цел незабавно спиране експлоатацията на визирания обект или на част от него, когато е налице непосредствена опасност за живота и здравето на хората.

С оглед необходимост от предприемане на действия в изпълнение на функциите по Закона за МВР, за искането на ВАП е информиран и министърът на вътрешните работи.

 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com