Гешев опроверга фалшива новина срещу него

Иван Гешев сподели в Туитър линкове към ДАНС и прокуратурата по повод заглавие по негов адрес за пране на пари

Гешев опроверга фалшива новина срещу него | StandartNews.com

Иван Гешев сподели в Туитър линкове към ДАНС и прокуратурата по повод заглавие по негов адрес за пране на пари.

"Отново същият #FAKE NEWS трябва да им се признае, че са упорити, но обидно подценяват интелигентността на българина", написа главният прокурор.

"Във връзка с журналистически материал от 23.10.2019 г. в сайта actualno.com със заглавие „Пере ли пари единственият кандидат за главен прокурор? (ДОКУМЕНТИ)”, без автор, в който е публикувано копие от писмо на бланка на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) с рег. № ФР-10-7326/04.11.2015 г., подписано от директора на САД ФР – ДАНС, в Агенцията е извършена проверка и е установено, че документ с такъв номер и съдържание не е създаван в ДАНС", пишат от агенцията.

От прокуратурата пък публикуваха становище:

На 23.10.2019 г., в 15.57 ч. в сайта actualno.com е публикувана статия със заглавие „Пере ли пари единственият кандидат за главен прокурор? (ДОКУМЕНТИ)“. Твърди се, че „скандални документи, свързани с подозрение за пране на пари“ от страна на заместник-главния прокурор Иван Гешев, са били изпратени на редакционния мейл. Публикувани са копия от два документа: писмо изх. № 473/2015 г./12.10.2015 г. от заместник-главния прокурор Борислав Сарафов и писмо рег. № ФР-10-7326/04.11.2015 г. от директора на САД ФР – ДАНС до Борислав Сарафов. Според тях, прокурор Иван Гешев разполага с банкови сметки в Швейцария и Монако, към които са установени преводи и наличности  на значителна стойност от сметки в Лихтенщайн, България и Руската федерация. Публикацията е възпроизведена в сайта mediapool.bg  под заглавие „Анонимен сигнал срещу Гешев за необясними 4,7 млн. франка, скрити в Швейцария и Монако“ и от други електронни медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай