Двамата мъже, пребили баба Дона, остават в ареста

Двамата мъже, пребили баба Дона, остават в ареста | StandartNews.com

Георги Лазаров и Андон Митев от пловдивските села Дълго поле и Ръжево Конаре, които биха и ограбиха 93-годишната Дона Чернева, са оставени за постоянно в ареста, реши Окръжен съд - Пловдив. Те имат право да обжалват присъдата си пред апелативния съд. Двамата бандити са действали като организира престъпна група. Това стана ясно днес по време на гледане на мярката за неотклонение на двамата бандити в пловдивския съд.

Държавното обвинение оповести събраните до момента доказателства и ужасяващи подробности за начина, по който е тероризирана 93-годишната Дона Чернева. Тя е била душена с възглавница, върху корема и е било сядано, заплашвали са я. Повече от два часа са я мъчили да каже къде е пенсията. И в крайна сметка изродите откраднали само 40 лева. Но бабата стояла цяла нощ сама, треперейки.

Тя е била цялата посинена, а телефона и нощната лампа са били отдалечени от нея, за да не може да се обади на никого.
Събраните доказателства сочат, че в деня на зверството,когато са нападнали баба Дона, двамата са се наговорили предварително. Те са я следели, знаели са кога взима пенсията си и това че тя живее сама.

Припомняме, че преди няколко вечери двамата изверги – единият от които преди години уби старец в село Дълго поле при грабеж, нападнаха самотната старица , биха я и я ограбиха. Баба Дона е в болница, понеделник ще бъде изписана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай