Петък,

Драматично от Иван Гешев! За кого са силните думи

От: Редактор -
1970
Драматично от Иван Гешев! За кого са силните думи
A
A
A

Главният прокурор Иван Гешев направи обръщение към прокурорите, следователите и съдебните служители от Специализираната прокуратура по повод приетите вчера от парламента на второ четене промени в Закона за съдебната власт, които предвиждат закриване на специализираните структури.

Пред магистратите Гешев съобщи, че предвид „противоконституционността на приетите промени в ЗСВ”, предстои да бъде сезиран Конституционният съд, пише "Нова телевизия".

„Може да се гордеете с работата си и с това, което постигнаха тези структури. Може да се гордеете, че изпълнихте това, което очакваха българските граждани – реална борба с организираната престъпност, тероризма, а в последните години - и с корупцията”, каза обвинител номер едно.

„Постигнати са безспорни резултати. Те са безспорни и за европейските ни партньори. Закриването на тези структури е резултат от това, че те работят. Очакваше се те да не работят. Вие опровергахте това и в някаква степен сте „виновни”, допълни Гешев.

„Виновни” сте за това, че си свършихте работата и направихте очакваното от българските граждани. „Виновни” сте, че не оправдахте очакванията на някои, да ги наречем политици, че всичко ще продължи по стария начин и сте „виновни” за това, че застрашихте сериозни финансови интереси на хора с влияние, включително вероятно и политическо”, подчертава главният прокурор.

„Гордея се, че ви познавам и че съм бил част от Специализираната прокуратура. Ръководството на прокуратурата стои твърдо зад вас и ще продължава да ви подкрепя. За съжаление, цената от всичко това, което ще се случи, ще платят българските граждани. А цената е регрес в борбата с престъпността, връщане на нива отпреди 2006 г., приключване безславно на всички важни дела в досъдебна и съдебна фаза.

Тук въпросът е кой има интерес? Тези, които хората наричат „олигархия“ и „мафия“. Благодаря ви за работата! Гордея се, че съм работил с вас и ще продължаваме да работим заедно!”, заявява Гешев.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички