Делото срещу Асен Бербатов тръгна, но забуксува заради барман

Делото срещу Асен Бербатов тръгна, но забуксува заради барман | StandartNews.com

Съдят брата на нападателя на „Монако" за продажба на дрога

Окръжен съд – Благоевград даде хода на делото срещу брата на футболиста Димитър Бербатов - Асен Бербатов, но то веднага забуксува заради липса на барман, който е важен свидетел.

Борислав Войнов не се яви в залата в понеделник сутринта. Той е заловен на 6 ноември 2012 г. на улицата след среща с Асен, а у него са намерени от спецполицаите 0,62 грама кокаин. Повдигнато е обвинение на Асен Бербатов за два случая на продажба на наркотични вещества. Той пласирал 0,86 грама кокаин срещу цена от 90 лева на друг благоевградчанин на 15 март 2013 г. пред пицарията на дискотека „Екстрийм".

Общата стойност на дрогата е 268,90 лева, а теглото й – 1,49 грама.

Миналия месец дело въобще нямаше, тъй като Асен бе на държавен изпит за треньор по футбол в НСА. Този път той пристигна навреме за процеса заедно с адвоката си Албина Анева. Съдията даде ход на делото, но се оказа, че отсъства едно от вещите лица. Нямаше го и свидетелят Войнов, на базата на чиито показания е повдигнато обвинението срещу Бербатов. Благоевградчанинът бил търсен на адреса, на който живее, но без успех от страна на призовкаря. На камък ударили и служителите на „Съдебна охрана". Близките на Войнов обяснили, че от месеци не живее там и нямат връзка с него.

„В момента това лице продължава да е барман в дискотека „Графити" в сградата на Младежкия дом в Благоевград. Нека го намерят по месторабота, а не да го търсят само на адрес", заяви адвокат Анева. Съдия Атанас се разпореди свидетелят да бъде открит от органите на МВР. Делото бе отложено за 26 януари следващата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай