Брендо с искане към България. Ето го

В СГС е образувано производство по негова молба

Брендо с искане към България. Ето го | StandartNews.com

Евелин Банев – Брендо е поискал да излежи и трите си присъди у нас, съобщиха от Софийския градски съд. Две от присъдите са издадени от Румъния и Италия, предаде БГНЕС.

В СГС е образувано производство по молба на Брендо с искане тези присъди да бъдат приети и признати у нас. Той е приложил и копия от самите присъди.Софийският градски съд остави без разглеждане молбата на Банев за изискване, признаване и приемане за изпълнение в България на наказанията, лишаване от свобода, наложени му с присъди, постановени в Румъния и Италия, съобщиха от СГС по-късно. Разпореждането подлежи на обжалване и протест пред САС в 14-дневен срок от съобщението до страните.

У нас Брендо има присъда от 6 години лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване. Той не е бил открит на територията на страната и е обявен за издирване. След това беше задържан в Украйна, като местните съдебни власти са постановили временно задържане под стража за срок то 20 дни. От българска страна е изпратено искане за екстрадиция.

От СГС посочват, че въпреки предоставените копия от присъдите, към момента българската прокуратура не е получила официални документи от италианска и румънска страна. От съда подчертават, че Брендо може да отправи същото искане отново след като бъде екстрадиран на територията на България или на тази на Румъния, където също е издирван с цел екстрадиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай