Божков: До новЕ срещи

Хазартният бос прави на медиите последното си изявление за неопределен период от време

Божков: До новЕ срещи | StandartNews.com

До новЕ срещи, обяви пресцентъра на издирвания с червена бюлетина на Интерпол обвиняем бизнесмен Васил Божков в нарочно съобщение до медиите. В него е приложена лична позиция на хазартния бос, за която се уточнява: "Това е последното медийно изявление на г-н Божков за неопределен период от време.".
Занапред отнасяйте въпросите си към всички замесени представители на властта, политици, институции, правоохранителни органи и държавни учреждения, имащи отношение към темата, заявява пресцентърът на Нове АД Холдинг и завършва: С уважение и до новЕ срещи.
В същото време стана ясно, че частният самолет на бизнесмена е кацнал от Дубай в Атина. Но няма информация дали Божков е в него. Според хора, които го познават, от този момент започва игра на котка и мишка - той ще продължи да бяга, а властите ще го преследват.

Ето въпросното последно изявление на Васил Божков:

Налагането на запори на сметки на фирми и частни лица без влязъл в сила ревизионен акт е незаконно.
Изземването на имущество на частни лица без съдебно разпореждане е незаконно.
Изземването на предмети със световна културно-историческа стойност от музей без съдебно разпореждане е незаконно.
Изземването на предмети на над 6 хиляди години в торби и чували за боклук е престъпление срещу културното наследство, пряко причинило тяхното унищожаване. Унищожаването на културно и историческо наследство се счита за престъпление по международното право, както и, при определени обстоятелства, като престъпление срещу човечеството.
Предявяването на задочни обвинения с назначени служебни защитници, при положение, че лицето не е непълнолетно или социално слабо и не е било официално призовано, и има свои упълномощени защитници е грубо погазване на правото на защита и е незаконно.
Произнасянето на присъди не е работа на прокуратурата, а на съда.
Произнасянето на присъди от името на прокуратурата в ефира на национални медии е не само незаконно, но е и грубо погазване на конституцията и е характерно за управленията на Нацистка Германия и комунистическия режим в СССР.
До произнасянето на съда не е доказано нито едно от напълно произволно повдигнатите ми обвинения.
Фирмите, свързани с лотарийните игри нямат неизплатени задължения към хазната. Имат, обаче, внесени над 500 милиона лева такси и данъци.
Аз нямам неизплатени задължения към хазната. Но съм един от най-големите данъкоплатци в държавата.
Това са фактите. Всичко останало са спекулации до доказването им в съда.
Призовавам прокуратурата да спазва българските и международните закони и да се въздържа от непремерени и емоционални изблици.
Неуместни сравнения, свързани с пенсионното осигуряване, хипотетични съждения, целящи единствено да вменят вина, не само уронват престижа на самия главен прокурор, но и категорично доунищожават доверието в независимостта на тази институция.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай