Бобов дол пое чист въздух след визитата на Гешев

Аз вярвам на институциите, на г-н Гешев, че заедно ще се справим с този проблем, казва кметицата на града

Бобов дол пое чист въздух след визитата на Гешев | StandartNews.com

Прокуратурата започна проверки на тецове, които се свързват с бизнесмена Христо Ковачки, като разпореди екоминистерството незабавно да провери дали "Бобов дол", "Брикел", "Сливен" и "Перник" изгарят отпадъци и дали се спазват изискванията на екозаконодателството.

Главният прокурор Иван Гешев, министърите на екологията Емил Димитров и на вътрешните работи Младен Маринов бяха в Бобов дол и след среща с местната власт и хората, поставиха местния ТЕЦ под наблюдение.

В Бобов дол е достатъчно да дишаш въздуха, за да ти се замърсят белите дробове дотолкова, че да страдаш от много тежки, дори неизлечими заболявания, казват местни хора.

"От около година-година и половина хората от община Бобов дол недоволстват против изгарянето на боклуците в ТЕЦ "Бобов дол". Това замърсява въздуха, отделят се прахови частици, които са вредни за здравето и живота на хората", каза пред БНТ кметицата на града Елза Великова.

"Мен като кмет ме вълнува точно това - здравето и живота на хората, затова няма да престана да се боря срещу изгарянето на отпадъците в ТЕЦ "Бобов дол". За момента съм доволна и щастлива, че държавата се намеси и не стои настрана от проблемите на общината. Вчера на посещение беше главният прокурор, двамата министри на вътрешните работи и на МОСВ. Аз вярвам на институциите, на г-н Гешев, че заедно ще се справим с този проблем.

Кметът на Мало село също сподели, че вчера е бил ползотворен ден за хората от общината. "Главният прокурор разпореди на своите подчинени ежечасно, ежедневно да проверяват изгарянето на боклуци в ТЕЦ-а дали има или няма, обърна се особено внимание на преминаващите тежкотоварни автомобили които рушат инфраструктурата. Всички от областната управа си взеха поука, за да може да се решат въпросите, които тъпчем от година и половина", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай