Атанаска Георгиева остава в ареста

Атанаска Георгиева остава в ареста | StandartNews.com

Бургас. Защита и обвинение поискаха една и съща мярка за неотклонение „задържане под стража" за Атанаска Георгиева, обвинена в убийството на 8-годишната Александра от Поморие.

"В този случай няма да противореча на прокуратурата и също ще поискам Атанаска Георгиева да бъде задържана", e обяви нейният защитник Благой Потеров, предаде Фокус.

Той обаче поиска от съда да не оставя Георгиева в Бургаския следствен арест, а тя да бъде преместена в затвора в Ловеч. Причината е, че там има психиатрична клиника, в която специалисти ще могат да установят какво е точно състоянието й – дали има някакви заболявания, или е посегнала на живота на малката Алекс в момент на афект.

"Аз също съм съгласен да бъде направена психологична експертиза", заяви наблюдаващият прокурор по делото Димо Маджаров.

Прокурорът посочи, че разследването е в начална фаза и предстои да бъдат направени още експертизи. Той поиска Георгиева да остане в ареста, тъй като има опасност да се укрие и да извърши друго престъпление. За такова престъпление, законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Вечерта на 11 април тялото на 8-годишната Александра, дъщеря на бизнесмен от Поморие, беше открито в таванско помещение в кооперацията, в която живее семейството й.

Георгиева е направила пълни самопризнания за убийството на детето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай