50 бона гаранция за Волен /ОБНОВЕНА/

Бившият депутат е обвинен в извършването на 2 престъпления

50 бона гаранция за Волен /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

50 000 лв. гаранцията, определена за свободата на Волен Сидеров. Тя трябва да бъде внесена в 14-дневен срок. Софийската районна прокуратура повдигна две обвинения на настоящия общински съветник в София, съобщават от държавното обвинение.

Сидеров е трябвало да се яви днес в СДВР, за да му бъде предявено постановлението за привличането му като обвиняем.На входа на СДВР-МВР обаче Сидеров отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал района. Затова разследващ полицай е разпоредил принудителното довеждане на лицето, уточниха от прокуратурата.

Обвинението е за отправени призиви за нарушаване на противоепидемиологичните мерки в условията на извънредно положение.

Спрямо Сидеров е предявено и обвинение за това, че на 13.04.2020 г. противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР.

Отделно, Софийската районна прокуратура се е самосезирала и образувала второ досъдебно производство за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай. В телевизионно предаване, излъчено на 13 април Сидеров отправил заплахи спрямо органи на властта, с цел да ги принуди да не повдигнат обвинения срещу него. От държавното обвинение го цитират: „Правете си сметката, тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!”; „Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!”.

Разследването и по този случай продължава.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай