20 000 лв. гаранция за съветник на Радев

4 часа разпитват Илия Милушев

20 000 лв. гаранция за съветник на Радев | StandartNews.com

20 000 лв. наложи съдът на съветника по сигурността на президента Илия Милушев. Той доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от агенция “Разузнаване”, и в тях се съдържа държавна тайна, стана ясно след 4-часовия му разпит.

Милушев е обвинен като подбудител за извършване на длъжностни престъпления с цел да причини вреда на председателя на Агенцията по разузнаване, съобщи bTV, позовавайки се неговия адвокат Атанаска Каракашева.

Милушев обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на Администрация на президента.

На влизане във Военната прокуратура по-рано днес Милушев заяви, че се чувства идеално. Той беше задържан вчера във връзка с разследване за разгласяване на държавна тайна. Заедно със съветника е задържан и бивш служител на Държавна агенция "Разузнаване".

 

Първоначално Милушев е разпитан като свидетел. След извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон, се установява, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция “Технически операции”.

Прокуратурата извърши вчера претърсвания в сградата на президентската администрация. Спецпрокурори влязоха и в кабинета на президентския секретар по правни въпроси Пламен Узунов, който междувременно беше и арестуван за търговия с влияние заради нерегламентиран обмен на информация.

Съпругата на Милушев – Жени, обясни, че преди няколко дни в дома им е имало обиск.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай