10 години затвор за непълнолетните убили възрастен мъж в Гъмзово

Побоят над мъжа е станал след скандал за шише ракия

10 години затвор за непълнолетните убили възрастен мъж в Гъмзово | StandartNews.com

Магистратите налагат наказание "лишаване от свобода" за 10 години на двамата непълнолетни, които убиха възрастен мъж по особено жесток начин във видинското село Гъмзово, съобщи БНТ.

Тъй като извършителите са непълнолетни, съдът ги осъжда, с помощта на техните родители, да заплатят по 60 000 лв. на всеки от ищците.

Отново подпомагани от родителите си те трябва да заплатят и държавната такса върху уважения граждански иск, разноските по досъдебното производство, както и разноските по съдебното следствие.

Окръжен съд - Видин призна за виновни двамата непълнолетни за това, че на 1 януари 2023 г. около 22:00-23:00 часа в село Гъмзово са убили 59-годишен мъж чрез множество удари с крака и ръце, нанесени с голяма сила и жестокост в областта на главата, шията и гръдния кош.

Припомняме, че побоят над мъжа е станал след скандал за шише ракия.

Конфликтът е възникнал, защото осъдените непълнолетни купували ракия от 59-годишния мъж, която не им харесала, решили да я върнат и да си вземат дадените за нея пари. Побоят е станал след употреба на голямо количество алкохол от децата.

Присъдата на Видинския окръжен съд не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай