Знаков бесепар вдигна червен картон! Решението

Кого ще подкрепи БСП за кабинет

Знаков бесепар вдигна червен картон! Решението | StandartNews.com

„Интересна позиция на „Продължавахме промяната“, защото в миналото Народно събрание, когато бяхме партньори – ние бяхме на същата позиция и защитавахме връщането на хартиената бюлетина.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Христо Проданов пред камерите на bTV.Проданов изрази недоумение защо се усложняват нещата, които могат лесно да бъдат решени и даде пример с избирането на председател на Народното събрание.

„Имаме разпокъсан парламент и в такъв случай решенията трябва да се взимат така, че всички да са със спазени ангажименти. Лесният начин за постигане на правителство е с разговори, за да се постигне компромисен вариант. Ние сме ясни и категорични, че с мандат на ГЕРБ не можем да подкрепим правителство. Ако бъдем поканени от ПП – ще седнем да разговаряме с тях“, добави социалистът.

По думите му е съвсем нормално да се постъпва на принципна основа, когато няма ясно изразено политическо мнозинство в парламента. Той даде за пример парламентарните комисии, където има решение за пропорционално представителство на всички представени партии.

„Това, което направихме от БСП и се потвърди, че сме били прави в решението си – първото заседание се водеше от кандидата за председател на първата политическа партия, второто заседание се водеше вчера от кандидата за председател на втората политическа партия Никола Минчев. Най-вероятно третото заседание ще се води от г-н Цонев или г-н Вигенин“, каза в заключение Христо Проданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай