Живко хвърля оставка като областен шеф на ГЕРБ

Партията не го пуска, Бойко зове градоначалниците да не се огъват

Живко хвърля оставка като областен шеф на ГЕРБ | StandartNews.com

Стара Загора. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров иска да се оттегли като областен координатор на ГЕРБ в града. Партията обаче вероятно няма да одобри оставката му, научи "Стандарт" от високопоставени източници.

Още след изборите Тодоров поискал да се оттегли от партийния пост, но в ГЕРБ досега не са разглеждали въпроса. "Продължавам да настоявам, че поради ангажиментите ми като кмет трябва да има друг областен координатор на ГЕРБ в Старозагорска област", каза кметът.

В същото време в зала 6 на НДК лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов събраха кметовете от партията, областните шефове и депутати. "Винаги съм казвал, че най-големият враг на ГЕРБ е самият ГЕРБ", е казал пред хората си Борисов. И добавил: "Имахме грешки в управлението и в кадровата политика. Сега се лансира тезата, че ГЕРБ ще се разцепи. За парламентарната група съм спокоен, притеснявам се за кметовете - къде силни, къде по-слаби, могат да се огънат, ако много ги натиснат. Не се поддавайте", призовал ги лидерът.

Той категорично отрекъл слуховете, че 10 депутати от групата на ГЕРБ ще отидат в БСП и ще предизвикат импийчмънт на президента Росен Плевнелиев. Борисов казал още, че абсолютно не отговаря на истината и че целият сценарий по отстраняване на държавния глава е със съгласието на Борисов, за да може наесен да има избори за "Дондуков" 2 и той да се яви.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай