Защо Тошко Йорданов си обръсна главата?

Върна лентата към бунта срещу Костов

Защо Тошко Йорданов си обръсна главата? | StandartNews.com

Председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов символично си обръсна главата. Това стана в деня, в който една от т.нар. партии на протеста "Изправи се БГ! Ние идваме" промени на 180 градуса позицията си и въпреки постигнатото пълно съгласие с ИТН по 57 приоритета и управленски мерки заяви, че няма да подкрепи предложения от партията на Слави кабинет. Нещо повече - ще гласува против в пленарната зала.

Изправи се! И каквото там продължава са предатели, предадоха промяната, протеста, хората, осигуриха още няколко месеца комфорт на главния прокурор Гешев, заяви в предаването "Лице в лице" по бТВ Йорданов. Часове по-рано с гневен пост във фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов заяви: Ако пак ще използвате Петър Илиев, само и само да не подкрепите правителството на „Има такъв народ“, явно си мислите, че никой не прави разлика между повод и причина. Петър Илиев е поводът, който си търсите, а причината е, че всички вие явно сте играчи от статуквото и за нищо на света не можете да приемете някой да ви се бърка в така наречената „политика“."

Попитан какво означава голата му глава, Тошко Йорданов заяви отговори: "Няма да коментирам прическата си, нали сте умни всички. Мога да се шегувам много. Всички знаят кога сме се подстригвали в нашата група, може да проверите в интернет".

С тези думи Йорданов върна лентата към събитията от 1998 г., когато тогавашното шоу на Слави Трифонов - "Хъшове", беше свалено от ефира на БНТ. Дни по-късно, в знак на протест, Трифонов, Любен Дилов-син и всички сценаристи си обръснаха главите публично - на ларгото между Министерски съвет и президентството.

Те нарекоха акцията си "Хъшовете се привеждат във вид, удобен за властта". Тогава те събраха косите си в калъфки за възглавници и опитаха да ги оставят на правителството на Иван Костов и на президента Петър Стоянов.

Решението на Тошко Йорданов да обръсне главата си ясно показва, че ИТН са готови за политическите битки, в които доскорошните им партньори от т.нар. партии на протеста се опитват да ги вкарат. И че за нищо на света няма да отстъпят от позициите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай