Зарков с нови разкрития за златните паспорти

Общо България досега е издала малко над 120 такива паспорта

Зарков с нови разкрития за златните паспорти | StandartNews.com

В последните три месеца България е отнела 12 "златни" паспорта, за други пет процедурата е в ход. Това съобщи служебният министър на правосъдието Крум Зарков в интервю за БТА, след като участва в закрито заседание на подкомисията на Европейския парламент за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права в Брюксел.

Той отбеляза, че въпросът със "златните" паспорти - за предоставяне на гражданство срещу инвестиции - е бил повдигнат на днешното заседание на подкомисията. Зарков уточни, че общо България досега е издала малко над 120 такива паспорта. Проверката на ДАНС за всеки един продължава. Министерството на правосъдието демонстрира, че когато дойдат достатъчно ясни данни, не се колебаем въобще да изпратим предложение до президента да им бъде отнето гражданството, заяви министърът.

Той добави, че след като бяха приети законови промени в предишното Народно събрание, сега като министър на правосъдието подписва искания за отнемане на гражданство, защото е било установено, че инвестициите, които са били направени, за да се получи, се оказват несъществуващи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай