Зарица Динкова: Да защитим българския бранд от калната кампания

Според нея тази кампания е доста уплътнена и отговаря на всички изисквания за хибридност

Зарица Динкова: Да защитим българския бранд от калната кампания | StandartNews.com

Изключително важно е да защитим българския бранд в тази кална кампания, която се вихри доста мощно и целенасочено. Не само у нас, но и сред партньорите ни. Това каза министърът на туризма Зарица Динкова по Нова телевизия. „Не мога да знам как точно и откъде се финансира тази кампания“, коментира тя. Според нея тази кампания е доста уплътнена и отговаря на всички изисквания за хибридност.

ВИЖ ОЩЕ: Ново отношение към туристите. Глезим ги като в Гърция

„Добрата новина е, че растежът на туристите е донякъде и благодарение на българските туристи. Това е хубавото, че ние започнахме да оценяваме нашите туристи по начина, по който те срещат това гостоприемство и уважение в съседна Гърция, което до момента ги караше да правят този избор“, посочи министърът. "Най-добрите мерки за по-силен туризъм са пазарните - доброто съотношение между цената и качеството”, подчерта тя.

По думите ѝ за момента туристическият сезон върви добре. "Официалните данни за последния месец показват милион регистрирани нощувки, което е със 7% повече, сравнено със същия период на миналата година. Има притеснения за следващия месец, но за момента сезонът върви добре", каза Динкова.

Тя обясни, че всеки ден получава доклад как се движат морските течения и какви са потенциалните замърсявания. „Нашето море е безопасно, чисто и сигурно. Няма данни замърсяванията дори да има опасност да стигнат северната граница на Румъния”, заяви министърът.

Информация се обменя с други страни. Разчита се и на сателитни системи.

Министърът очерта „планини от натрупани проблеми”. „Това са натрупвания с десетилетия, системни и структурни проблеми, чието решение не зависи само от една институция. За да има привлекателни туристически места, трябват хубави места за живеене - с инфраструктура”, е мнението й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай