Зам.-министър при Костов в листата на СДС-ГЕРБ

Любов Панайотова сменя Владимир Кисьов

Зам.-министър при Костов в листата на СДС-ГЕРБ | StandartNews.com
  • Любов Панайотова сменя Владимир Кисьов

Зам.-министър при Иван Костов ще е представителят на СДС в листата на ГЕРБ. Любов Панайотова, зам.-министър на икономиката във второто правителство на Костов ще е кандидатурата на сините за Брюксел. Това стана ясно, след като през уикенда се разбра, че по лични причини първият главен преговарящ на България с ЕС Владимир Кисьов се отказва от надпреварата по лични причини.

Днес изтича крайният срок за номинации на сините, до четвъртък те трябва да се дадат предложенията на ГЕРБ. Националният съвет на СДС одобри през уикенда общото явяване на евроизборите с ГЕРБ и ускори срока за определяне на двама кандидати, единият от които на избираема позиция.

Любов Панайотова е директор на Фондация Европейски Институт. Тя зае поста през септември 2009 г., като до тогава беше програмен директор на Европейския Институт от 2001г.

От 1992г., в Министерството на търговията и индустрията, се занимава с различни страни на международните дейности и процеса на присъединяването на България към ЕС. Тя участва в преговорите за Централното европейско споразумение за свободна търговия, Европейската зона за свободна търговия и много двустранни споразумения за търговски инвестиции.

Г-жа Панайотова е заместник-министър на икономиката от 1999г. до 2001г. и член на основния екип за присъединяването на България към Европейския Съюз - ръководител на следните четири работни групи – свободно движение на стоки, индустриална политика, малки и средни предприятия, защита на потребителите.

Тя е компетентна по въпросите свързани с acquis communautaire (общото първично и вторично законодателство на ЕС), международните отношения и има широк опит в работата с различни клонове на камарата на Стопанските съюзи, масмедиите и въпросите свързани с НПО и ЕС. Г-жа Панайотова е лектор по Европейска интеграция с непълно работно време в УННС.

Тя е завършила магистърска програма по Електронно инженерство, специализирала е Ефективен мениджмънт и администрация и притежава диплома по Финансов Мениджмънт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай