Задължителното гласуване е популизъм

Задължителното гласуване е популизъм | StandartNews.com

Според мен на второ четене разумът ще надделее защото задължителното гласуване е популизъм. И в страните, в които се прилага, те не са много – 3,4 държави, процентът не е този, който е желан. Според мен процентът на гласуващите в България е достатъчно висок, но защото има много хора, които живеят в чужбина , този процент изглежда малък. Няма с нищо да се промени процентът, даже може да има протестен вот заради задълженията и заради наказанията. Това заяви съпредседателят на ДПС Рушен Риза на отчетно изборната конференция на Областната организация на ДПС - Видин, която бе открита от депутата Станислав Анастастов.

Преди започването на конференцията Рушен Риза заяви пред журналисти, че парламентарната група на ДПС ще продължи да иска оставката на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов именно заради решението на Конституционния съд.

„Реформаторите дойдоха на власт с мантрата за реформи. Засега не виждам в нито едно министерство реформа. Премиерът Борисов се опитва да показва устойчивост и стабилност , за съжаление реформаторите вместо реформатори, станаха деформатори. Като включим и езика на омразата, който се лее от министър Москов ние ще продължим да искаме неговата оставка и той ще бъде един от първите министри, който ще се раздели с поста си", заяви Рушен Риза.

"Единствената кандидатура, която е издигната на отчетната областна конференция от общинските организации за председател на Областната организация на ДПС е на адвокат Петър Петров", завърши Риза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай