Йовчев: 1 834 243 лв. са извънредните разходи за протеста

7927 служители от 27 областни дирекции на МВР са командировани в София

Йовчев: 1 834 243 лв. са извънредните разходи за протеста | StandartNews.com

София. "Общият размер на извънредните разходи на МВР за охрана на протестите в София възлиза на 1 834 243 лева". Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йочев по време на парламентарния контрол. Той обясни, че в тази цифра влизат и парите, които МВР е дало за нощувки на 700 свои служители, командировани в столицата. Разходите за командировки на тези служители са в размер на 234 882 лева.

От юни 2013 до момента за охрана на обществени събития в столицата са командировани 7927 служители от 27 областни дирекции на МВР, каза още Йовчев.

По повод критериите за избор на хотели, в които да спят полицаите, ниската цена, която се предлага, е основна при подбора, стана ясно от изказването на министъра. МВР е платило 25 лева за една нощувка и закуска в хотел "Родина" и 33 лева за една нощувка и закуска в парк хотел "Москва", уточни Йовчев.

Общо 611 служители на "Гранична полиция" са командировани за охрана на границата. След като се стартира специализираната полицейска операция за охрана на българо-турската граница, на всеки 15 дни се изпращат допълнителни сили от ГД "Национална полиция" и от ОД на МВР. Към момента там са изпратени 878 служители, които настанявани в различни хотелски комплекси. МВР е платило за нощувките им по 20 лева на ден, съобщи още вътрешният министър.

"Правим всичко възможно, за да подобрим условията при които работят служителите на МВР, командировани в пограничните райони. Ние продължаваме да полагаме усилия и се надявам в кратък период от време да подобрим условията на колегите, командировани край българо-турската граница", каза още Йовчев от трибуната на парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай