Високо напрежение! Йотова поиска оставката на Денков (ОБНОВЕНА)

Трябва да се впрегнат всички усилия на всички власти, за да влезем в Шенген

Високо напрежение! Йотова поиска оставката на Денков (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Вицепрезидентът Илияна Йотова смята, че премиерът трябва да подаде оставка, заради сравнението му, че зърнопроизводителите са терористи.

"Да наречеш производителите на зърно в Бългаария, да ги определиш като терористична организация "зърнари" - това е за оставка. В една цивилизована страна така се прави. Тя може да не бъде приета, но е морален акт", подчерта Йотова в интервю за БНТ.

 Тя обясни, че ако е на мястото на земеделския министъър Кирил Въттев, щяла да се оттегли, понеже си играели с него като "понг-понг".

"Сглобката" е тип управление при което на друго място се вземат решенията и се предопределят общите действия. Тази промяна е въпрос на промяна за лична употреба", заяви вицепрезидентът в "Денят започва с Георги Любенов".

"Трябва да се впрегнат всички усилия на всички власти в България, за да влезе страната ни в Шенген. Призивът на фон дер Лайен, че е време България и Румъния да влязат в Шенген е с 13-годишна давност. България беше изпълнила всички технически критерии още през 2011 година, оттогава досега винаги се намираше ново условие. Разширяването по двойки не е най-добрият начин", коментира Илияна Йотова.

Тя изрази надежда Република Северна Македония да изпълни условията, за да започне реалните преговори за членство в Европейския съюз.

"Мониторинговият доклад много отдавна не финкционира както за България, така и за Румъния, стана излишен и зацикли, служеше за вътрешнополитически разправии, отпадането му беше предопределено. За отпадането на този моторинг работиха много правителства", допълни Илияна Йотова.

Относно промените в Конституцията тя заяви, че е обидно, защото "някои от политиците гледат на тях като потребителска кошница".

"Заявката за сериозната съдебна реформа до този момент не е изпълнена", каза още Илияна Йотова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай